Back to Top

Ome Joops Tour

Marcel Legerstee is onlosmakelijk verbonden met Ome Joop’s Tour, het oudste evenement van Arnhem dat zijn vader, ‘Ome’ Joop Legerstee in 1950 is begonnen. Deze jeugdwielerronde is uniek in Nederland. Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Deze kinderen moeten bovendien weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit of anderszins.

De tiendaagse jeugdwielerronde betekent veel voor de deelnemers: even weg uit de dagelijkse beslommering, samen met leeftijdgenootjes respectvol genieten en lekker vakantie vieren. Met besef van normen en waarden. Onmisbaar in de huidige maatschappij en voor hun toekomst. Een leefbare samenleving is actueler dan ooit. Wie wil investeren in een leefbare samenleving doet dit voor een betere toekomst. Wie investeert in de jeugd, investeert in de toekomst.

Ome Joop’s Tour is mede mogelijk door de inzet van tientallen vrijwilligers en een groot aantal maatschappelijk betrokken organisaties, sponsors en bedrijven. Het evenement is nog steeds springlevend en beleeft in 2018 de 68e editie.

Meer informatie op www.omejoopstour.nl, Marcel Legerstee is voorzitter van Stichting Ome Joop’s Tour.

 

13133245 1176514039039684 5248986978549516916 n