Sinterklaas ontvangt eerste exemplaar Jubileumboek ’70 jaar Ome Joop’s Tour’ "

Meer dan een fietsvakantie" Na een gek jaar met vele alternatieven is één ding wel gelukt volgens plan: de uitgave van het jubileumboek ‘70 Jaar Ome Joop’s Tour’. Na een stille intocht in de nacht heeft Sinterklaas het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Het boek bevat tientallen interviews met (oud-) deelnemers & vrijwilligers, sponsoren en politiemensen.

Dit jaar was alles even anders. Geen jubileumeditie met de kinderen, wél een alternatieve Tour 2.0 en de uitgave van ons jubileumboek. Op beide zijn we enorm trots!

 

Al 70 jaar saamhorigheid

“Als Arnhemmer onder de Arnhemmers kost het mij weinig moeite mijn liefde voor onze stad in woorden uit te drukken. Als mensenmens bereik ik mensen en breng ze bij elkaar. Vooral jongeren die het verdienen op een ontspannen manier met leeftijdsgenootjes lol te maken en even los te komen van hun dagelijkse leven. En daar draait het al 70 jaar om bij Ome Joop’s Tour. Naast samen fietsen leren de kinderen wat saamhorigheid is en wat belangrijke normen en waarden zijn. Respect voor elkaar en voor ouderen staat daarbij centraal.” Aldus Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour.

 

Arnhem mag trots zijn op Ome Joop’s Tour
Uitgever Laurens van Aggelen: “Toen Ome Joop's Tour in 1950 voor het eerst het licht zag was er, zoals ik beschrijf in het eerste hoofdstuk van het boek, aan veel eerste levensbehoeften gebrek. Zeker aan een vakantie om even te kunnen ontsnappen aan de harde dagelijkse werkelijkheid. Alle reden waarom Arnhem ook trots mag zijn op het bestaan van Ome Joop's Tour. Nu al 70 jaar.

Om dit boek te kunnen schrijven heb ik ongeveer 50 interviews gehouden onder deelnemers, vrijwilligers van vroeger en nu, sponsoren en politiemensen. Het is mijn 25e boek maar ik heb zelden zoveel enthousiasme geproefd bij iedereen die ik sprak. Jong en oud.”

 

Wilt u het Jubileumboek kopen, neem dan contact op met Marcel Legerstee, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sinterklaas